Duurzaamheid & MVO

Duurzaamheid is al lang niet meer het domein van alleen ontwikkelingsorganisatie en de overheid. Gelukkig omarmen steeds meer organisaties duurzaamheidsdoelstellingen. Het bereiken van steeds ambitieuzere doelstellingen staat op de agenda. 

De Evaluatiegroep heeft voor de Provincie Utrecht een Learning review gedaan van het programma Wonen en Binnenstedelijke Ontwikkeling (WBO). Hierbij is onder andere gekeken hoe een aantal gemeenten in Utrecht steeds duurzamer met de woningvoorraad om kan gaan. Ook efficiënt ruimtegebruik en de afstemming van vraag en aanbod waren onderdeel van het programma WBO.

Voor Fairfood heeft de Evaluatiegroep een “accountability and learning” evaluatie uitgevoerd. 

In Internationale Samenwerkingsprogramma’s zijn duurzaamheidseisen veelal als randvoorwaarde of als doelstelling opgenomen. De effectiviteit  van de uitgevoerde activiteiten op dit gebied zullen we graag voor u beoordelen. Ook kunnen we u helpen bij het formuleren van nieuwe, haalbare en toch ambitieuze doelstellingen.

De Evaluatiegroep heeft in Jan van Dijk een specialist in het project- en programmamanagement voor duurzaamheid en circulaire economie. Hij heeft op dit thema ruim 15 jaar gewerkt voor RoyalHaskoningDHV en sinds 2008 voor zijn bedrijven Giraf Results, Island Waste en Milieustraat.nl. Jan heeft diverse onderzoeken in de Caribische regio uitgevoerd, onder andere voor de Evaluatiegroep.

Persoonlijk advies?

We helpen u graag verder met de volgende stap

Persoonlijk advies?

We helpen u graag verder met de volgende stap