Microfinance and financial inclusion

Financial Inclusion om meer impact te genereren

De Evaluatiegroep is een groot voorstander van een inclusieve wereld. Financial Inclusion vergemakkelijkt leningen en dienstverlening aan lokale ondernemers in opkomende markten die drempels ervaren om bij lokale financiële instellingen klant te worden en leningen te krijgen. Het wegnemen van die drempels is leidend voor Financial Inclusion activiteiten.

De Evaluatiegroep heeft uitgebreide ervaring in Financial Inclusion:

  • Goede sociale performance van Micro Financierings Instellingen (MFI’s) is een voorwaarde voor het verstrekken van leningen uit het fonds van onze opdrachtgever. De Evaluatiegroep evalueerde het gebruik van de sociale analyse tool door de externe fonds manager.
  • Evaluatie van een leningenportefeuille aan MFI’s bij een Nederlandse Investment manager. Opdrachtgever van de Evaluatiegroep is een grote Nederlandse ontwikkelingsorganisatie.
  • QuickScan van een Financial Inclusion partnership programma met de Wereldbank. Wat was de spin-off van het programma? Heeft het geleid tot nieuwe opdrachten voor Nederlandse bedrijven? Hoe groot is deze spin-off in financiële termen? Hebben de trustfunds geleid tot een betere uitgangspositie van Nederland bij het IFC?

Onze expert Ferdinand Tuinstra heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Financial Inclusion, microfinanciering en leningen aan MSME’s  (Micro Small and Medium Enterprises) in opkomende markten. Ferdinand: “Ik word enthousiast van de veranderkracht van Financial Inclusion. Veel meer mensen kunnen meedoen en hun potentieel wordt benut. Het is een essentieel onderdeel van elke strategie om mensen en groepen uit de armoede te tillen.”

Persoonlijk advies?

We helpen u graag verder met de volgende stap